Plněná vepřová kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 (asi 2 cm) kotlety (měla jsem bez kosti)
- 250 g hlívy ústřičné
- 150 g slaniny
- 100 g nivy
- 2 cibule
- asi 1 cm nakrájeného zázvoru
- sůl
- pepř
- koření Argentina
- 1 PL plnotučné hořčice
- olivový olej
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vývaru
Postup Plněná vepřová kapsa
Postup přípravy receptu
-
1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min.
Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme.
Kapsu osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
Ukrojíme si 4 plátky slaniny, 4 kousky Nivy a vložíme do kapsy, přidáme udušenou hlívu, sepneme jehlou a okořeníme kořením.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, hodíme na pánev necháme mírně vyškvařit.
Přidáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme.
Na pánev dáme kapsy a opečeme. Opečené maso přendáme na pekáč.
Do výpečku přidáme víno, vývar, zázvor, necháme provařit a nalijeme k masu.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 min.