Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého míchaného masa (hovězí a vepřové)
2 nožky párků
1 vejce uvařené natvrdo
kyselé okurky
4 plátky anglické slaniny
plnotučná hořčice
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce kaparů
1 lžička solamylu
1 lžíce mouky
1 lžíce másla
1 cibule
vývar
olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.¨ Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou folií plátek. Potřeme hořčicí, poklademe slaninou, rozdělíme párky, vejce a okurku a stočíme do závitku.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a závitky opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme. Když jsou závitky hotové, vyndáme je z pánve. V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme k omáčce. Ochutíme hořčicí podle chuti, je-li třeba, přilijeme vývar, prošleháme a provaříme 15-20 minut. Před koncem přidáme smetanu, kapary a necháme přejít varem. Závitky vrátíme do omáčky.

  3. Podáváme s rýží a na talíři doplníme jednotlivé porce okurkou a kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!