Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého míchaného masa (hovězí a vepřové)
- 2 nožky párků
- 1 vejce uvařené natvrdo
- kyselé okurky
- 4 plátky anglické slaniny
- plnotučná hořčice
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička solamylu
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- vývar
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.¨ Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou folií plátek. Potřeme hořčicí, poklademe slaninou, rozdělíme párky, vejce a okurku a stočíme do závitku.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a závitky opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme. Když jsou závitky hotové, vyndáme je z pánve. V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme k omáčce. Ochutíme hořčicí podle chuti, je-li třeba, přilijeme vývar, prošleháme a provaříme 15-20 minut. Před koncem přidáme smetanu, kapary a necháme přejít varem. Závitky vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýží a na talíři doplníme jednotlivé porce okurkou a kapary.