Kuřecí stehna na estragonu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
- 1 mladá cuketa
- 1 červená paprika
- 1 velká cibule
- 100 ml sladké smetany
- 1 PL dijonské hořčice
- 150 ml bílého vína
- snítka čerstvého estragonu
Postup Kuřecí stehna na estragonu
Postup přípravy receptu
-
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna osolíme a pepříme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, až kůže mírně zezlátne. Maso vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.
Cuketu nakrájíme na kolečka, cibuli a papriku na hrubší proužky. Zeleninu vhodíme do pánve s výpekem z masa a chvíli restujeme. Stačí 1-2 minutky.
Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a většinou nasekaného estragonu, tuto směs nalijeme na zeleninu, promícháme a odstavíme.
Zeleninovou směs přendáme do pekáčku, navrch položíme osmažená stehýnka a dáme do trouby vyhřáté na 170°C péct cca na 45 minut doměkka a dozlatova.
Porce na talířích posypeme zbylým estragonem, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme zeleninou. Jako přílohu volíme vařené nebo opečené brambory.