Kuřecí stehna na estragonu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 PL oleje
sůl
pepř
1 mladá cuketa
1 červená paprika
1 velká cibule
100 ml sladké smetany
1 PL dijonské hořčice
150 ml bílého vína
snítka čerstvého estragonu

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravená kuřecí stehna osolíme a pepříme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, až kůže mírně zezlátne. Maso vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.

  2. Cuketu nakrájíme na kolečka, cibuli a papriku na hrubší proužky. Zeleninu vhodíme do pánve s výpekem z masa a chvíli restujeme. Stačí 1-2 minutky.

  3. Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a většinou nasekaného estragonu, tuto směs nalijeme na zeleninu, promícháme a odstavíme.

  4. Zeleninovou směs přendáme do pekáčku, navrch položíme osmažená stehýnka a dáme do trouby vyhřáté na 170°C péct cca na 45 minut doměkka a dozlatova.

  5. Porce na talířích posypeme zbylým estragonem, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme zeleninou. Jako přílohu volíme vařené nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!