Vepřové ze středomoří

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřového masa (krkovice, kýta, plec, kotleta)
1/2 lžičky provensálského koření
1 dcl slunečnicového oleje
4-5 stroužků česneku
několik kousků sušených rajčat v oleji
1 menší cibule
sůl
1/2 lžíce citronové šťávy
2 špetky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme a přes noc je vložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, provensálských bylinek a česneku, rozmáčknutého nožem. Nesolíme! Během dopoledne maso obrátíme a ještě necháme před přípravou asi půl hodiny odstát.

  2. Pak maso vyndáme, osolíme, kusy česneku z marinády nakrájíme na plátky a cibuli na půlměsíčky. Použijeme olej z marinády, který vylejeme na pánev, přidáme cibuli a na proužky nakrájená sušená rajčata.

  3. Na tomto základě zprudka orestujeme maso z obou stran, přidáme česnek a 2 špetky cukru. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

  4. Snažíme se co nejvíce zredukovat tekutinu, ale pokud je potřeba maso ještě chvíli dusit, malinko ještě podlijeme.

  5. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!