Vepřové ze středomoří
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřového masa (krkovice, kýta, plec, kotleta)
- 1/2 lžičky provensálského koření
- 1 dcl slunečnicového oleje
- 4-5 stroužků česneku
- několik kousků sušených rajčat v oleji
- 1 menší cibule
- sůl
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- 2 špetky cukru
Postup Vepřové ze středomoří
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme a přes noc je vložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, provensálských bylinek a česneku, rozmáčknutého nožem. Nesolíme! Během dopoledne maso obrátíme a ještě necháme před přípravou asi půl hodiny odstát.
Pak maso vyndáme, osolíme, kusy česneku z marinády nakrájíme na plátky a cibuli na půlměsíčky. Použijeme olej z marinády, který vylejeme na pánev, přidáme cibuli a na proužky nakrájená sušená rajčata.
Na tomto základě zprudka orestujeme maso z obou stran, přidáme česnek a 2 špetky cukru. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.
Snažíme se co nejvíce zredukovat tekutinu, ale pokud je potřeba maso ještě chvíli dusit, malinko ještě podlijeme.
Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.