Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hřibů
300 g růžičkové kapusty
200 g anglické slaniny
sůl
čerstvý tymián
olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji a povaříme cca 5 minut kapustičky, které jsme zbavili košťálu a vrchních poškozených lístků. Vybereme je z vody a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Do pekáčku dáme kousky hřibů, růžičky kapusty, osolíme, posypeme slaninou, přidáme tymián a mírně zakápneme olejem. Zakryjeme a dáme do trouby, vyhřáté na 180° a pečeme přibližně 20 minut, do změknutí kapustiček. Je-li třeba, mírně podlijeme. Ke konci pekáček odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.

  3. Jako přílohu jsem měla bylinkový kuskus, ale stačí jen bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!