Kuřecí stehna na červeném zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuře:
- 2 kuřecí čtvrtky – cca 800 g
- 1 červená cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička papriky
- 6 plátků anglické slaniny
- 50 g slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- Zelí:
- 500 g červeného kysaného zelí
- 1 jablko
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 100 ml červeného vína
- 3 lžíce cukru
- 2 špetky mleté skořice
Postup Kuřecí stehna na červeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minut. Maso vyjmeme a dáme stranou.
Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici. Vmícháme červené zelí. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí asi 8 minut, aby změklo.
Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi na polovinu.
Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C asi 40 minut. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.
Podáváme s bramborovým knedlíkem (a pivem).