Kuřecí stehna na červeném zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuře:
2 kuřecí čtvrtky – cca 800 g
1 červená cibule
3 lžíce hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička papriky
6 plátků anglické slaniny
50 g slaniny
2 lžíce olivového oleje
Zelí:
500 g červeného kysaného zelí
1 jablko
3 lžíce červeného vinného octa
100 ml červeného vína
3 lžíce cukru
2 špetky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.

  2. Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minut. Maso vyjmeme a dáme stranou.

  3. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici. Vmícháme červené zelí. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí asi 8 minut, aby změklo.

  4. Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi na polovinu.

  5. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C asi 40 minut. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.

  6. Podáváme s bramborovým knedlíkem (a pivem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!