Hermelínovo-kuřecí řízky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 120 g Hermelínu nebo Camembertu
- 120 g kuřecích řízků
- 40 g sušené šunky
- česnek sušený nebo nasekaná petrželka dle chuti
- 1 vejce
- 1 lžíce Solamylu (20 gramů)
- sůl, je-li třeba
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Hermelínovo-kuřecí řízky
Postup přípravy receptu
-
Sýr dáme na chvíli do mrazáku, aby se dobře strouhal nebo velmi drobně pokrájel. Nastrouháme ho do mísy, přidáme drobně pokrájený stehenní nebo prsní řízek a Schwarzwaldskou šunku nebo pršut. Dochutíme, je-li třeba solí, česnekem nebo bylinkami, přidáme vejce a dobře promícháme. Pak posypeme Solamylem, opět dobře promícháme a směs rozdělíme na čtyři díly.
Mokrou rukou vytvoříme čtyři koule, které obalíme ve strouhance a zploštíme. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova v nepřilnavé pánvi.
Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem...