Těstoviny fettuccine s chřestem a krevetami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g těstovin
- 250 g zeleného chřestu
- 200 g vyloupaných krevet
- 100 g čerstvého sýra
- citron
- 1 stroužek česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup Těstoviny fettuccine s chřestem a krevetami
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme, odstraníme dřevnaté konce a krátce povaříme - na skus. Vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou a vývar ponecháme k dalšímu použití.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, nastrouhanou kůru z půlky citronu, prolisovaný česnek, osolíme a smažíme cca 3 minuty. Z chřestu odřízneme hlavičky, zbytek nakrájíme na drobné kousky, které přidáme ke krevetám.
Těstoviny připravíme podle návodu. Čerstvý sýr rozmícháme s cca 100 ml chřestového vývaru (zbytek můžeme použít na polévku). Ke směsi krevet a chřestu přidáme těstoviny, promícháme s rozmíchaným sýrem, dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou a na talířích doplníme chřestovými hlavičkami.