Těstoviny fettuccine s chřestem a krevetami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g těstovin
250 g zeleného chřestu
200 g vyloupaných krevet
100 g čerstvého sýra
citron
1 stroužek česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, odstraníme dřevnaté konce a krátce povaříme - na skus. Vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou a vývar ponecháme k dalšímu použití.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, nastrouhanou kůru z půlky citronu, prolisovaný česnek, osolíme a smažíme cca 3 minuty. Z chřestu odřízneme hlavičky, zbytek nakrájíme na drobné kousky, které přidáme ke krevetám.

  3. Těstoviny připravíme podle návodu. Čerstvý sýr rozmícháme s cca 100 ml chřestového vývaru (zbytek můžeme použít na polévku). Ke směsi krevet a chřestu přidáme těstoviny, promícháme s rozmíchaným sýrem, dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou a na talířích doplníme chřestovými hlavičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!