Líný jogurtový chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

750 g špaldové mouky typu T630
100 g žitné chlebové mouky
350 g teplé vody
20 g čerstvého droždí
3 lžičky soli
1 plná lžička medu
150 g bílého jogurtu
olej na vymazání
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu.

  2. Potom těsto vyklopíme na pomoučený vál, několikrát prohněteme a zformujeme bochník, který lehce na povrchu nařízneme.

  3. Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu.

  4. Pak sundáme pokličku, teplotu zvýšíme na 220°C a pečeme ještě 10 minut, nebo dokud chleba není zlatavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!