Líný jogurtový chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 750 g špaldové mouky typu T630
- 100 g žitné chlebové mouky
- 350 g teplé vody
- 20 g čerstvého droždí
- 3 lžičky soli
- 1 plná lžička medu
- 150 g bílého jogurtu
- olej na vymazání
- mouka na vál
Postup Líný jogurtový chléb
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu.
Potom těsto vyklopíme na pomoučený vál, několikrát prohněteme a zformujeme bochník, který lehce na povrchu nařízneme.
Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu.
Pak sundáme pokličku, teplotu zvýšíme na 220°C a pečeme ještě 10 minut, nebo dokud chleba není zlatavý.