Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 5 větších bulev celeru
- 2 KL kyseliny citronové
- 2 cibule
- Nálev:
- 1 l vody
- 0,25 l octa
- 80 g cukru
- 30 g soli
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 3 ks hřebíčku
Postup Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nastrouháme.
Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou. Když se vaří, nasypeme do vody nastrouhaný celer a necháme ho spařit 5 minut, aby byl bílý.
Na nálev vše svaříme (na 5 hlav uděláme nálev z 1,5 l vody). Do každé sklenice na dno dáme kolečko cibule, celer a zalijeme horkým, přecezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme na 90°C 30 minut.