Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

5 větších bulev celeru
2 KL kyseliny citronové
2 cibule
Nálev:
1 l vody
0,25 l octa
80 g cukru
30 g soli
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
3 ks hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nastrouháme.

  2. Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou. Když se vaří, nasypeme do vody nastrouhaný celer a necháme ho spařit 5 minut, aby byl bílý.

  3. Na nálev vše svaříme (na 5 hlav uděláme nálev z 1,5 l vody). Do každé sklenice na dno dáme kolečko cibule, celer a zalijeme horkým, přecezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme na 90°C 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!