Houbová omáčka ze sterilovaných kyselých hub s hovězím masem (bez tuku)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g libového hovězího masa
150 g sterilovaných kyselých hub
100 ml nízkotučného mléka
1 lžíce hladké mouky
1 menší cibule
vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  2. Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.

  3. Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!