Barevná quinoa s rajčátky, rukolou a olivami

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 hrnek směsi bílé a hnědé quinoi
sůl
pepř
2 jarní cibulky
asi 12 třešňových rajčátek
2 hrsti rukoly
1/2 žluté papriky
asi 15 černých oliv
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Quinou dobře propláchneme v cedníku vodou, necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 hrnkem vody, lehce osolíme a necháme 10 minut vařit. Pak vypneme a necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.

  2. Cibulky nakrájíme na nudličky, papriku na proužky, rajčátka a olivy přepůlíme. V pánvi zahřejeme trochu oleje, vhodíme cibulky, papriku, rajčátka, olivy a opranou a okapanou rukolu. Restujeme velmi krátce, 1-2 minuty, jen aby rukola zavadla a všechna a zelenina se prohřála. Pak vmícháme vařenou quinou, osolíme, opepříme a podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!