Nudličky tomoshiraga s vepřovým masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení tomoshiraga somen (450 g)
- 3-4 vepřové kotlety
- 1-2 mrkve
- 6 stroužků česneku
- 3 stonky zelené cibulky
- 4 lžíce hoi sin omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky (nejlépe Kikkoman)
- olivový olej
- 1 lžíce mouky
- 100 ml vývaru nebo vody
- sůl
Postup Nudličky tomoshiraga s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky velikosti soust a lehce osolíme. Mrkev nakrájíme na slabá kolečka, cibulku na šikmo a česnek na plátky. Přidáme k masu a promícháme s omáčkou hoi sin. Necháme marinovat přes noc.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso se zeleninou i marinádou na něm zprudka opékáme ze všech stran. Po cca sedmi minutách zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Přidáme sójovou omáčku a případně dosolíme.
Mezitím uvaříme nudličky podle návodu na obalu (2-3 minuty) a vše promícháme.