Nudličky tomoshiraga s vepřovým masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení tomoshiraga somen (450 g)
3-4 vepřové kotlety
1-2 mrkve
6 stroužků česneku
3 stonky zelené cibulky
4 lžíce hoi sin omáčky
1 lžíce sójové omáčky (nejlépe Kikkoman)
olivový olej
1 lžíce mouky
100 ml vývaru nebo vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky velikosti soust a lehce osolíme. Mrkev nakrájíme na slabá kolečka, cibulku na šikmo a česnek na plátky. Přidáme k masu a promícháme s omáčkou hoi sin. Necháme marinovat přes noc.

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso se zeleninou i marinádou na něm zprudka opékáme ze všech stran. Po cca sedmi minutách zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Přidáme sójovou omáčku a případně dosolíme.

  3. Mezitím uvaříme nudličky podle návodu na obalu (2-3 minuty) a vše promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!