Minichlebíčky pro trpaslíčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g vody
lžička cukru
50 g hrubě strouhaného sýra
200 g strouhaných vařených brambor
2 lžíce oleje
1,5 rovné lžičky soli
350-360 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
mák nebo kmín na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.

  2. Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8 dílků a z každého uděláme bulku (pokud by bylo třeba, lehce přitom podsypáváme moukou). Všechny bulky - minichlebíčky uložíme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Vykynuté je navlhčíme vodou nebo rozšlehaným vejcem a sypneme mákem nebo kmínem (můžeme naříznout žiletkou nebo ostrým nožem) a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/17-20 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!