Jarní zeleninová polévka s kari

Recepty, Polévky

Suroviny

2 PL másla
po cca 100 gramech:
mrkev
celer
řapíkatý celer
pórek
2 PL hladké mouky
1 lžička kari koření
100 ml smetany na šlehání
voda nebo vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek a řapíkatý celer na kolečka.

  2. V hrnci rozpálíme máslo a zeleninu na něm zprudka orestujeme, až začne vonět. Poté ji zasypeme moukou, přidáme kari a chvíli mícháme.

  3. Přilijeme vodu nebo vývar, stáhneme oheň a necháme probublávat za očasného zamíchání do změknutí zeleniny.

  4. Na závěr přilijeme vlažnou smetanu, dochutíme solí a podáváme nejlépe s krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!