Jarní zeleninová polévka s kari
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 PL másla
- po cca 100 gramech:
- mrkev
- celer
- řapíkatý celer
- pórek
- 2 PL hladké mouky
- 1 lžička kari koření
- 100 ml smetany na šlehání
- voda nebo vývar
- sůl
Postup Jarní zeleninová polévka s kari
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek a řapíkatý celer na kolečka.
V hrnci rozpálíme máslo a zeleninu na něm zprudka orestujeme, až začne vonět. Poté ji zasypeme moukou, přidáme kari a chvíli mícháme.
Přilijeme vodu nebo vývar, stáhneme oheň a necháme probublávat za očasného zamíchání do změknutí zeleniny.
Na závěr přilijeme vlažnou smetanu, dochutíme solí a podáváme nejlépe s krutonky.