Vinné listy s pestrou nádivkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 hrnek dlouhozrnné rýže
asi 35 - 40 pěkných vinných listů
1 lžíce vinného octa
400 g mletého masa mix
1 lžička koření Tandoori masala
1 kávová lžička mleté skořice
2 lžíce nasekaných rozinek
3 lžičky sušené máty
2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
1/2 větší cibule
3 lžičky sušeného česneku
sůl
pepř
2 lžíce oleje na vymazání pekáče
2,5 dl zeleninového vývaru
lžička octa na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 cm vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak slijeme, krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odřízneme stonky.

  2. Maso důkladně smícháme s kořením, na jemno nasekanou cibulí, mátou, rozinkami a semínky. Nakonec přidáme rýži a opět promícháme.

  3. Listy otočíme lícem (lesklou stranou dolů) a na každý pokládáme asi čajovou lžičku masovo-rýžové směsi. Pečlivě srolujeme, nejdříve přiložíme strany, pak zavineme zbytek.

  4. Pokládáme těsně vedle sebe ohybem dolů do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme vývarem, zakápneme octem a přikryjeme. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Podáváme samotné, s jogurtem ochuceným česnekem a solí nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!