Špagetová dýně s rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cca 400 g špagetové dýně
4 rajčata
1 feferonka
8 stroužků česneku
1 cibule
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme vidličkou špagety). Zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na troške oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú feferónku a na malé kocky narezané paradajky. Osolíme a na silnom plameni za stáleho miešania opražíme, kým paradajky nepovolia. Potom pridáme lístky bazalky a opäť asi pol minúty restujeme, kým nezavädnú.

  3. Na taniere rozložíme teplé špagety z tekvice, polejeme olivovým olejom (množstvo asi 1 lyžica na tanier) a navrch dáme paradajky. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!