Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1700 gramů brambor
- 1 lžíce rozmarýnu
- sůl
- pepř
- tymián
- petrželka
- rukola
- 500 gramů mletého masa
- 300 gramů hlívy ústřičné nebo žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 malé cukety nebo saltové okurky
- 150 gramů slaniny
- 2 lžíce strouhanky
Postup Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Brambory syrové omyjeme, pokrájíme i se slupkou, osolíme, a podélně čtvrtíme a posypeme rozmarýnem. Pečeme v zapékací misce do zlatova asi 30 minut na 250 stupňů.
Dál si asi 150 gramů hlívy orestujeme na pokrájené slanině.
Mleté maso, bylinky, koření a orestovanou hlívu řádně promícháme, je-li potřeba, přidáme i strouhanku. Dáme do chladu, tak na 4 až 5 hodin, poté uděláme kuličky.
Cibuli, cuketu, papriky obě a zbylou hlívu ústřičnou si pokrájíme na kousky. Špejle si potřeme olejem a napichujeme pak střídavě maso, zbytek hlívy a zeleninu. Na pánvi pak opečeme špízy do zlatova. Podáváme s bramborami s rozmarýnem.