Mandarinkový dort
Recepty, DortySuroviny
- 125 g Hery
- 125 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 litru mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 180 g cukru krupice
- 3 zakysané smetany tučnější (cca 16% tuku) 1=180g - 200 g
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 2 plechovky mandarinek (1=cca 320 g)
- 1 sáček červené želatiny rychle tuhnoucí
- 2 polévkové lžíce cukru krupice
Postup Mandarinkový dort
Postup přípravy receptu
-
125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 čajová lžička prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do tukem vymazané dortové formy o velikosti 26 cm do okrajů poloviny formy = 3 cm.
Z 1/2 litru mléka a 2 sáčků vanilkových pudinků uvaříme hustý pudink podle návodu a zašleháme 180 g cukru a 3 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a 1 polévková lžíce šťávy z citronu do hladké hmoty, kterou nalijeme na těsto.
Mezi tím jsme si dali na sítko mandarinky vykapat a šťávu si schováme na přípravu želatiny. Mandarinky poklademe na náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 1 hodinu.
Necháme trochu vychladit a připravíme si želatinu podle návodu ze 1/4 litru šťávy z kompotu mandarinek, 2 polévkové lžíce cukru, 1 červené želatiny rychle tuhnoucí a nalijeme na mandarinky a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.