Mandarinkový řez s třepacím krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
5 vajec
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce vlažné převařené vody
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
5 lžic hladké mouky
pikantní marmeláda
Krém:
2 smetany ke šlehání
2 mandarinkové kompoty malé 300 ml
2 vanilkové pudinky Dr.Oetker Créme Olé - za studena bez vaření
1 zakysaná smetana - 200 g
1 tvaroh - vanička
1 velká plechovka mandarinek na ozdobu
čokoládová poleva na ozdobu
cukr dle vlastní chuti - já jsem cukr nedávala, chtěla jsem spíše trochu nakyslejší krém.

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme korpus.....vajíčka s vodou a cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.

  2. Připravíme krém. Do plastové nádoby s víkem dáme smetanu na šlehání, pudinky, 2 plechovky mandarinek a šťávu z velkých mandarinek. Nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až se obsah uvnitř téměř nehýbe, protože ztuhne. Potom přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a vše dobře promícháme vařečkou.

  3. Studený piškotový korpus potřeme pikantní marmeládou, na kterou dáme vrstvu krému. Ozdobíme celými mandarinkami a čokoládovou polevou. Necháme hodinu v lednici odpočinout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!