Mandarinkový řez s třepacím krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 4 lžíce pískového cukru
- 4 lžíce vlažné převařené vody
- 2 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 lžic hladké mouky
- pikantní marmeláda
- Krém:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 mandarinkové kompoty malé 300 ml
- 2 vanilkové pudinky Dr.Oetker Créme Olé - za studena bez vaření
- 1 zakysaná smetana - 200 g
- 1 tvaroh - vanička
- 1 velká plechovka mandarinek na ozdobu
- čokoládová poleva na ozdobu
- cukr dle vlastní chuti - já jsem cukr nedávala, chtěla jsem spíše trochu nakyslejší krém.
Postup Mandarinkový řez s třepacím krémem
Postup přípravy receptu
-
Upečeme korpus.....vajíčka s vodou a cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.
Připravíme krém. Do plastové nádoby s víkem dáme smetanu na šlehání, pudinky, 2 plechovky mandarinek a šťávu z velkých mandarinek. Nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až se obsah uvnitř téměř nehýbe, protože ztuhne. Potom přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a vše dobře promícháme vařečkou.
Studený piškotový korpus potřeme pikantní marmeládou, na kterou dáme vrstvu krému. Ozdobíme celými mandarinkami a čokoládovou polevou. Necháme hodinu v lednici odpočinout a podáváme.