Pikantní plec v cibuli z papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- (může být i krkovice nebo kýta)
- 3 cibule
- 1 větší kapie
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce kečupu, nejlépe domácího (nebo kvalitní kupovaný)
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- chilli paprička dle chuti
- 1 lžička mleté sladké papriky
Postup Pikantní plec v cibuli z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu cibule, pokrájené na klínky nebo plátky.
Maso pokapeme směsí, kterou umícháme ze sojové a worcesterové omáčky, dobrého kečupu, hořčice, sladké papriky a nasekané chilli papričky, dle chuti. Na maso následně nasypeme zbytek pokrájené cibule s pokrájenou očištěnou kapií.
Naplněný tlakový hrnec zavřeme a natlakujeme, pak ztlumíme a necháme cca 15 minut syčet(dle velikosti kostek masa), pak vypneme a necháme dojít. Nepřiléváme žádnou tekutinu.
Maso by mělo být měkké, šťavnaté, v pikantní šťávě z podušené cibule, kapie a pikantní směsi. Je-li třeba, dosolíme, dochutíme pepřem a můžeme podávat.
Jako přílohu můžeme zvolit jakkoliv upravené brambory, gnocchi, rýži, těstoviny nebo chléb.