Jiný a silně dobrý guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky(já dělala z koňské kližky)
- 2-3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g špeku
- 3 štipce tymiánu
- 5 jalovců
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžíce červené papriky
- 1 feferonka(nemusí být)
- 1 větší rajče
- 1 paprikový lusk
- hrst hub(mohou být čerstvé zamražené nebo sušené)
- 1 lžíce švestkových povidel
- jíška instantní(nebo hladká mouka)
- masox(nemusí být)
- olej
- sůl
Postup Jiný a silně dobrý guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky.
Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme cibuli s česnekem, kterou necháme smažit trochu dohněda.
Přidáme mletou papriku, maso, všechno koření, sůl a dusíme nejdřív ve vlastní šťávě do vydušení a zalijeme vývarem, nebo vodou a maso dusíme doměkka.
Během dušení přidáme připravené rajče, papriku, feferonku, houby a povidla, promícháme a necháme ještě 30 minut dusit a pak už jen dochutíme a zahustíme instantní jíškou, necháme provařit a kdo jí nerad, dáme k vysmahnutému vývaru hladkou mouku, kterou osmažíme a teprve potom zalijeme vývarem.