Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- cca 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru (záleží spíše na vás, takhle je lehčí)
- 1 kypřící prášek
- 300 ml studeného mléka
- Navrch:
- 250 g měkký tvaroh (vanička)
- 2 vanilkové pudinky
- 3 větší jablka
- 1/2 litru jablečného džusu (a nebo moštu)
Postup Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka si rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílku přidáme pár kapek citronu a vyšleháme do sněhu. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
Poté přidáme 300 ml studeného mléka, vyšleháme a postupně přidáváme mouku, kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva. Po důkladném vyšlehání přidáme sníh.
Těsto vylijeme na vysypaný plech a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.
Upečené těsto necháme vystydnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu. Poté smícháme v hrnci oba vanilkové pudinky s jablečným džusem (moštem) a vaříme až do husté hmoty, do které nakonec přidáme jablka, které si předem nastrouháme a celou směs natřeme na tvarohový základ na buchtě.
A nakonec necháme buchtu v lednici pořádně vychladit a můžeme podávat. Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany.