Tortilla de patatas

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Základní suroviny:
3 brambory
4-5 vajec
1 cibule
sůl
pepř
olivový olej (lze použít ale i klasický)
Může a nemusí se přidat:
špenát
sýr
klobáska
balkánský sýr
olivy
šunka apod

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky.

  2. Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy do oleje přidáváme brambory, by neměl být olej úplně horký, jen rozehřátý. K tomu přídáme nakrájenou cibuli (na kolečka), sůl, na středním plameni vaříme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Brambory nemají být opečené, pouze měkké, aby se daly vařečkou rozmělnit na kousky.

  3. Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme, přidáme sůl, pepř dle chuti.

  4. Brambory scedíme a vmícháme do vajíček (plus lze přidat např. sýr, olivy...). Připravíme si pánev s menším množstvím oleje a rozžhavíme ji. Vyklopíme do ní vejce s brambory, opékáme na každé straně asi 5 minut. Otáčíme pomocí druhé pánve či talíře, viz video níže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!