Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- polníček
- červená řepa
- batáty
- kořenová petržel
- sůl
- pepř
- olivový olej
- provensálské koření
- kozí sýr kdo nemá rád salátový sýr
- Na zálivku:
- lžička moučkového cukru
- polévkové lžíce octu balsamico
- lžička plnotučné hořčice
- olivový olej
- sůl
Postup Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min.
Zálivka na salát: V malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, moučkový cukr, hořčici a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, dokud nevznikne krémová emulze.
Dáme vychladit do lednice. Na talíř dáme polníček na něj poklademe zeleninu a lehce přelijeme zálivkou nakonec rozdrobíme sýr.