Guláš na pivě a hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece nebo hovězí kližky
- 3 cibule
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl
- pepř mletý
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce sádla
- 60 g uzené slaniny nebo špeku
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 500 ml černého piva
- jíška
Postup Guláš na pivě a hořčici
Postup přípravy receptu
-
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s drobně pokrájenou slaninou necháme lehce dozlatova osmažit pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i připravené maso.
Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět nasekaný česnek a snítky bylinek, poté zalijeme pivem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme za případného podlití (vývarem či vodou) a promíchání do změknutí masa.
Ke konci vaření můžeme guláš zahustit jíškou a ještě krátce provařit, pokud jsme ho dušením nenechali zredukovat na potřebnou hustotu a chceme více omáčky.
Podáváme s knedlíkem, chlebem, noky, rýží, těstovinami. Před podáváním vyndáme větvičky z vyvařených bylinek.