Guláš na pivě a hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece nebo hovězí kližky
3 cibule
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
pepř mletý
3 stroužky česnek
1 lžíce sádla
60 g uzené slaniny nebo špeku
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
500 ml černého piva
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.

  2. Na sádle s drobně pokrájenou slaninou necháme lehce dozlatova osmažit pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i připravené maso.

  3. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět nasekaný česnek a snítky bylinek, poté zalijeme pivem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme za případného podlití (vývarem či vodou) a promíchání do změknutí masa.

  4. Ke konci vaření můžeme guláš zahustit jíškou a ještě krátce provařit, pokud jsme ho dušením nenechali zredukovat na potřebnou hustotu a chceme více omáčky.

  5. Podáváme s knedlíkem, chlebem, noky, rýží, těstovinami. Před podáváním vyndáme větvičky z vyvařených bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!