Opečené škubánky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
200 g polohrubé mouky
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Vodu scedíme do hrnku a zpět nalijeme do výše 2 cm, zasypeme po celém vrchu polohrubou moukou a na velmi nízkém stupni vaříme 15 minut. Poté vodu opatrně scedíme, brambory s moukou rozšťoucháme a vařečkou uhněteme hladké těsto.

  2. Po vychladnutí uděláme tenké placičky, které opečeme na oleji. Můžeme udělat 2 velmi tenké placičky a mezi ně dát uzené maso nebo salám. Pečeme do zlatova. Mají příjemnou křupavou kůrku, které se nic nevyrovná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!