Fíková marmeláda s broskvičkou pro diabetiky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

(váha ovoce je po očištění, nakrájení fíků a vypeckování broskví)
500 g čerstvých fíků (asi 8 kusů)
200 g broskví (cca 2 menší)
1 krabička želírovacího cukru pro diabetiky
citronová šťáva z 1/2 citronu
1 kávová lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce pokrájíme na drobné kousky a na mírném ohni rozdusíme na kaší. Občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Pak propasírujeme, vhodíme tam želírovací cukr a skořici a ještě asi 5 minut provaříme jemným varem a přidáme citronovou šťávu.

  2. Uděláme zkoušku tuhosti (kapka na skleněný talířek, když nestéká, je hotovo.) Já nedávám žádný konzervant proti plísni, dobře vymyté sklenice stačí. Množství stačilo na ty 3 skleničky, co jsou na obrázku a ještě porce na přímou spotřebu k večeři a snídani.

  3. Samozřejmě lze stejným postupem udělat zavařeninu pro běžné konzumenty, při použití Gelfixu 3:1 a postupovat dle návodu na obalu. Do podobných dávám recept od Aishy, která ji dělala s obyčejným cukrem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!