Fíková marmeláda s broskvičkou pro diabetiky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- (váha ovoce je po očištění, nakrájení fíků a vypeckování broskví)
- 500 g čerstvých fíků (asi 8 kusů)
- 200 g broskví (cca 2 menší)
- 1 krabička želírovacího cukru pro diabetiky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 kávová lžička mleté skořice
Postup Fíková marmeláda s broskvičkou pro diabetiky
Postup přípravy receptu
-
Ovoce pokrájíme na drobné kousky a na mírném ohni rozdusíme na kaší. Občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Pak propasírujeme, vhodíme tam želírovací cukr a skořici a ještě asi 5 minut provaříme jemným varem a přidáme citronovou šťávu.
Uděláme zkoušku tuhosti (kapka na skleněný talířek, když nestéká, je hotovo.) Já nedávám žádný konzervant proti plísni, dobře vymyté sklenice stačí. Množství stačilo na ty 3 skleničky, co jsou na obrázku a ještě porce na přímou spotřebu k večeři a snídani.
Samozřejmě lze stejným postupem udělat zavařeninu pro běžné konzumenty, při použití Gelfixu 3:1 a postupovat dle návodu na obalu. Do podobných dávám recept od Aishy, která ji dělala s obyčejným cukrem