Stříkané linecké tyčinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g másla
150 g sádla
150 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
500 g hladké mouky
marmeláda na slepení
čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme máslo a sádlo s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidáme nahřátou mouku (mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit, dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho, čím teplejší tím lepší).

  2. Naplníme sáček se zdobítkem (klasický, co se používá když na zdobení dortů) a na pečící papír děláme tyčinky (lehce se rozpečou).

  3. Pečeme klasicky jako cukroví, já dávám na 170°C dorůžova.

  4. Opatrně sundáváme z plechu, jsou křehké. Vychladlé slepujeme zavařeninou, necháme zatuhnout (třeba přes noc) a konce máčíme v čokoládě nebo jen tak čokoládou postříkáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!