Krůtí roládka se žampiony, mrkví, celerem a sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 plátek krůtích prsou
- 2 baby karotky -nebo jedna delší
- 100 g celeru
- 100 g tvrdého sýra
- 3 ks menších žampionů
- 1 vajíčko
- malá lžička másla
- pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Krůtí roládka se žampiony, mrkví, celerem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme.
Na malé lžičce másla podusíme na plátky nakrájené, osolené žampiony, které podlijeme malým množstvím vody.
Když se voda téměř vyvaří, přidáme 1 celé vajíčko a necháme srazit.
Tuto směs naložíme na krůtí plátek, přidáme baby karotku, špalíček celeru a špalíček sýra, plátek stočíme do roládky, sepneme párátkem, nebo jehličkami a ze všech stran opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo.
Pak roládku vložíme do trouby a na vymazaném pekáčku, mírně podlité vodou pečeme dorůžova.