Thajský talíř
Recepty, MinutkySuroviny
- 150 g vepřových jater nebo kuřecích jater
- 1 plátek kuřecího steaku
- 1/2 sáčku sojových nudliček
- kostka masoxu
- 1/2 cibule
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 sáčku Thajské mražené zeleniny s kuřecím masem
- lžička tekutého chilli koření
- koření sušené chilli papričky
- sůl
- olivový olej na pánev
Postup Thajský talíř
Postup přípravy receptu
-
Sojové nudličky si uvaříme s kostkou masoxu podle návodu na sáčku. Jsou lepší, když je předem namočíme.
Na rozpálený olej dáme zprudka orestovat játra s kuřecím masem nakrájených na nudličky, které posypeme kořením čili papričky.
Opékáme mírně dorůžova, pak přihodíme sojové nudličky, porestujeme a přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Restujeme několik minut, pak přidáme thajskou zeleninu a opět prohříváme.
Přilijeme lžíci sojové omáčky-(můžou být i 2 lžíce, podle chuti), přidáme lžičku čili tekutého koření, promícháme, osolíme podle chuti a odstavíme. Podáváme s rýží, chlebem, popřípadě opečenými bramborami.