Thajský talíř

Recepty, Minutky

Suroviny

150 g vepřových jater nebo kuřecích jater
1 plátek kuřecího steaku
1/2 sáčku sojových nudliček
kostka masoxu
1/2 cibule
1 lžíce sojové omáčky
1/2 sáčku Thajské mražené zeleniny s kuřecím masem
lžička tekutého chilli koření
koření sušené chilli papričky
sůl
olivový olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Sojové nudličky si uvaříme s kostkou masoxu podle návodu na sáčku. Jsou lepší, když je předem namočíme.

  2. Na rozpálený olej dáme zprudka orestovat játra s kuřecím masem nakrájených na nudličky, které posypeme kořením čili papričky.

  3. Opékáme mírně dorůžova, pak přihodíme sojové nudličky, porestujeme a přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Restujeme několik minut, pak přidáme thajskou zeleninu a opět prohříváme.

  4. Přilijeme lžíci sojové omáčky-(můžou být i 2 lžíce, podle chuti), přidáme lžičku čili tekutého koření, promícháme, osolíme podle chuti a odstavíme. Podáváme s rýží, chlebem, popřípadě opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!