Drožďová zavářka do polévek
Recepty, PolévkySuroviny
- 25 g másla
- 1 kostka droždí - 42 g
- 1 vejce
- sůl
- Dále dle chuti:
- bylinky dle chuti: majoránka, petrželka, pažitka, libeček...
- 1 stroužek česneku
- 1 menší cibule
- koření: kmín, pepř, paprika...
Postup Drožďová zavářka do polévek
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho, do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i nasekaný stroužek česneku, nasekané bylinky, drcený kmín, pepř...
Až se přidané ingredience v droždí rozvoní, přidáme rozklepnuté vejce, které necháme za stálého míchání zcela srazit na vaječno-drožďovou smaženici, kterou necháme stranou, až do dovaření polévky.
Poté můžeme hotovou zavářku zlehka vmíchat do hotové vařené zeleninové, houbové, bramborové... polévky či vývaru z masa, kuřecího kaldounu... a již dále nevaříme.
Jestliže chceme použít do zavářky cibuli, tu nejprve jemně pokrájíme a osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata a až poté přidáme rozdrobené droždí.