Rybí polévka se smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 500 g ryb
kořenová zelenina
mražený hrášek
kousek másla
hladká mouka
sůl
pepř
česnek podle chuti
1 smetana
šafrán
2 bobkové listy
4 kuličky pepře

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře, pak přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb, osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán, provaříme, přidáme hrášek a smetanu.

  2. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!