Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku

Recepty, Sýry

Suroviny

Hermelíny (osvědčil se mi více hermelín kupovaný na váhu krájený z bochníku nebývá uvnitř tvarohový nebo Camembert z Lidlu - zelený 45%)
česnek
olivový olej
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.

  2. Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu provensálským kořením a opakuji. Vše skládám natěsno, nakonec lehce utlačím a zaliji olivovým olejem. Zavřu. Pořádně tím třepu a otáčím, aby se olej dostal do všech mezer a nebyly tam vzduchové bublinky.

  3. Schovám dozadu do lednice na týden. Méně rozhodně ne. Průběžně protřepu.

  4. Olivový olej ztratí svoji olejovou chuť, nasákne česnekem a je moc dobrý - namáčíme si do něj rohlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!