Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku
Recepty, SýrySuroviny
- Hermelíny (osvědčil se mi více hermelín kupovaný na váhu krájený z bochníku nebývá uvnitř tvarohový nebo Camembert z Lidlu - zelený 45%)
- česnek
- olivový olej
- provensálské koření
Postup Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.
Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu provensálským kořením a opakuji. Vše skládám natěsno, nakonec lehce utlačím a zaliji olivovým olejem. Zavřu. Pořádně tím třepu a otáčím, aby se olej dostal do všech mezer a nebyly tam vzduchové bublinky.
Schovám dozadu do lednice na týden. Méně rozhodně ne. Průběžně protřepu.
Olivový olej ztratí svoji olejovou chuť, nasákne česnekem a je moc dobrý - namáčíme si do něj rohlíky.