Kardamonové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla
- 150 g pískového cukru
- 170 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- kůru ze 3 citronu
- 2 lžičky čerstvého drceného kardamonu
- 150 g moučkového cukru na obalení
Postup Kardamonové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce, aby vám vznikla hustá pěna.
Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením.
Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku.
Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo.
Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé.
Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do vyšších homolek.
Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.