Kardamonové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
150 g pískového cukru
170 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
kůru ze 3 citronu
2 lžičky čerstvého drceného kardamonu
150 g moučkového cukru na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce, aby vám vznikla hustá pěna.

  2. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením.

  3. Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku.

  4. Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo.

  5. Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé.

  6. Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do vyšších homolek.

  7. Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!