Hamburgerový dip

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
100 g anglické slaniny (nakrájená na proužky cca 1 cm široké)
1 malá cibule nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku utřený
100 g tučného tvarohu
1/2 hrnku kysané smetany (110 ml)
1/4 hrnku majonézy (55 ml)
1/2 hrnku Mozzarelly nastrouhané (60 g)
1/2 hrnku Čedaru nastrouhaného (60 g)
1 PL Worchesteru
2 PL kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.

  2. Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.

  3. Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.

  4. K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.

  5. Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu.

  6. Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.

  7. Nalijeme do zapékací mísy.

  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!