Hamburgerový dip
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého hovězího masa
- 100 g anglické slaniny (nakrájená na proužky cca 1 cm široké)
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku utřený
- 100 g tučného tvarohu
- 1/2 hrnku kysané smetany (110 ml)
- 1/4 hrnku majonézy (55 ml)
- 1/2 hrnku Mozzarelly nastrouhané (60 g)
- 1/2 hrnku Čedaru nastrouhaného (60 g)
- 1 PL Worchesteru
- 2 PL kečupu
Postup Hamburgerový dip
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.
Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.
Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.
K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.
Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu.
Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.
Nalijeme do zapékací mísy.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.