Ďábelské tyčky se sezamem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

100 g podmáslí (šlehaného)
70 g vody
lžička cukru
1/2 - 3/4 lžičky soli
2 lžičky Ďábelského koření (kdo má rád ještě ostřejší, přidá i štipku chilli)
3 lžíce oleje
300 g hladké mouky
15 g droždí
Na obalení:
rozšlehané vejce
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto (má díky koření světlounce oranžovou barvu) vytáhneme z formy, propracujeme a nakrájíme na malé dílky - z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout.

  3. Bulečky rozválíme na tyčky délky plechu (netřeba podsypávat), protáhneme je rozšlehaným vajíčkem a pak obalíme v sezamu a uložíme na plech.

  4. Necháme kynout jen po dobu, než se nám rozpálí trouba na 200°C a upečeme. Asi 8 min na 200°C, pak teplotu zmírníme a dopečeme - dosušíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!