Masové holandské koule s květákem Stenly

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého bůčku
400 g strouhané Goudy (Eidam)
100 ml mléka
sůl
pepř bílý špetka
tuk na vymazání pekáčku
2 velké cibule nakrájené na plátky
1 menší blanšírovaný květák
6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor
sůl
kmín drcený špetka
3 polévkové lžíce kysané smetany
4 vejce
2 polévkové lžíce kečupu
dle chuti Cayenského pepře nebo Tabaska
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli.

  2. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli.

  3. Z mletého masa,goudy,soli,pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule, velikosti pingpongových míčků. Ty poklademe na brambory a celé zalijeme směsí z vajec,kysané smetany, kečupu, soli, pepře a cayenského pepře či tabaska dle chuti.

  4. Zakryjeme alobalem či poklicí a upečeme při 250°C.Asi po 30 minutách odklopíme a dopečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!