Masové holandské koule s květákem Stenly
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého bůčku
- 400 g strouhané Goudy (Eidam)
- 100 ml mléka
- sůl
- pepř bílý špetka
- tuk na vymazání pekáčku
- 2 velké cibule nakrájené na plátky
- 1 menší blanšírovaný květák
- 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor
- sůl
- kmín drcený špetka
- 3 polévkové lžíce kysané smetany
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce kečupu
- dle chuti Cayenského pepře nebo Tabaska
- sůl
- pepř
Postup Masové holandské koule s květákem Stenly
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli.
Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli.
Z mletého masa,goudy,soli,pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule, velikosti pingpongových míčků. Ty poklademe na brambory a celé zalijeme směsí z vajec,kysané smetany, kečupu, soli, pepře a cayenského pepře či tabaska dle chuti.
Zakryjeme alobalem či poklicí a upečeme při 250°C.Asi po 30 minutách odklopíme a dopečeme do růžova.