Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem
Recepty, RybySuroviny
- 1 mořský jazyk
- 1/2 hrneku mouky hladké
- voda podle potřeby
- sůl
- 1 nasekaná cibule šalotka menší
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kousky
- 1 cm zázvoru pokrájeného nadrobno
- 1 chilli paprička nebo feferonka
- 1 lžíce rybí omáčky nebo soli
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce tamarindového džusu juice (nemusí být)
- 1 lžička sezamového oleje
- rostlinný olej na smažení
- koriandrová nať
- limetka
- pepř
Postup Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem
Postup přípravy receptu
-
My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne, nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. (fotenie nie je moc vhodne prska...) Odlozime na papierovu servitku
Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu, cesnak, zazvor a chilli, lahkou sojovou a trochou tamarindoveho juice a ochutime rybacou omackou (ta len pre tych co ju mozu)inak klasicky dame sol a korenie.
Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.