Dušené drůbeží žaludky po čínsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích žaludků
1 pórek
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička zázvoru
2 lžíce karamelu
1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa
asi 1/2 l vody
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře.

  2. Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny.

  3. Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1 a 1/2 až 2 hodiny.

  4. Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!