Dušené drůbeží žaludky po čínsku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích žaludků
- 1 pórek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžíce karamelu
- 1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa
- asi 1/2 l vody
- olej na smažení
Postup Dušené drůbeží žaludky po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře.
Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny.
Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1 a 1/2 až 2 hodiny.
Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti. Podáváme s rýží.