Kuřecí křidélka v jeřabinové vomatlávce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 3 lžíce jeřabinového džemu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce husté sójové omáčky
- 1 lžíce balzamikového krému
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli omáčky
- sůl
- čerstvý křen
Postup Kuřecí křidélka v jeřabinové vomatlávce
Postup přípravy receptu
-
Křidélka oddělíme v kloubech a špičky odstraníme (můžeme je použít na vývar).
Smícháme jeřabinový džem, sójovou omáčku, olivový olej, balzamikový krém, chilli omáčku a česnek utřený se solí.
Dobře prošleháme.
Maso osolíme a na několik hodin naložíme do připravené směsi.
Troubu rozehřejeme na 250°C. Křidélka rozložíme na olejem vymazaný plech a přelijeme zbylou marinádou.
Pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny, na začátku přikryté alobalem.
Servírujeme posypané čerstvě strouhaným křenem.