Jednoduchý tatarák z hub

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hub
2 žloutky
sůl a pepř
3 lžíce oleje
1 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
120 g rajčatového protlaku
pečivo a česnek na topinky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby pokrájíme velmi nadrobno, podusíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme, přidáme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Houbovou směs necháme vychladnout, do vychladlé přidáme kečup a hořčici, podle potřeby dosolíme a případně připepříme.

  2. Chleba opečeme na oleji nebo v topinkovači a potřeme česnekem. Navršíme houbovou směs a ozdobíme zeleninou – kolečky rajčete, okurky apod. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!