Krevety s kokosovou omáčkou
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 300 g krevet
- 250 ml kokosového mléka
- chilli
- rybí omáčka
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- sůl
- Marináda:
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- Na zahuštění omáčky:
- 1 lžička škrobu
- voda
Postup Krevety s kokosovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krevety očistíme, vyloupeme a zbavíme střívka.
Smícháme všechny suroviny potřebné na marinádu. Krevety do ní vložíme a necháme marinovat alespoň 20 minut v ledničce.
Očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne.
Rozpálíme pánev a krevety na ni zhruba 2 minuty opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu. Přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme sůl a chilli dle chuti, na závěr asi 2 lžičky rybí omáčky. Vše necháme asi 4 minuty probublávat a poté vypneme.
Po vypnutí vmícháme škrobovou vodu.
Podáváme s rýží.