Špíz z vepřové panenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina
cibule
kapie
klobása
sůl, pepř
grilovací koření
aglio peperoncini (nemusí být)
česnek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na větší kousky, dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Promícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, papriku očistíme a nakrájíme na větší kousky, klobásu na kolečka. Každý kousek masa obalíme ve slanině a střídavě vše napichujeme na špejli.

  3. Dáme do pekáče, podlejeme a upečeme do měkka při 225°C. Během pečení podléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!