Krémové žampiony s těstovinami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g těstovin (tagliatelle, široké nudle apod.)
250 g čerstvých krémových žampionů
40-50 g uzeného špeku nebo oleje
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku, dle chuti
snítka tymiánu
drcený kmín na špičku lžičky
pepř mletý
sůl
máslo (cca 1 lžíce)
smetana - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. K ní pak přidáme na plátky pokrájené žampiony, nasekaný česnek, snítku tymiánu, kmín a pepř.

  2. Dle návodu na obalu dáme uvařit námi vybrané těstoviny v osolené vodě.

  3. Žampiony smažíme do povadnutí, osolíme a krátce pod poklicí podusíme. Vyndáme snítku z tymiánu. Pokud chceme žampiony krémovější, můžeme vmíchat pár lžic smetany ke šlehání.

  4. Hotové těstoviny nasypeme k žampionům, poklademe plátky másla a vše společně promícháme, případně dosolíme a opepříme. Podáváme samostatně, s plátkem přírodního kuřecího steaku, se ztraceným vejcem, vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!