Krémové žampiony s těstovinami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g těstovin (tagliatelle, široké nudle apod.)
- 250 g čerstvých krémových žampionů
- 40-50 g uzeného špeku nebo oleje
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku, dle chuti
- snítka tymiánu
- drcený kmín na špičku lžičky
- pepř mletý
- sůl
- máslo (cca 1 lžíce)
- smetana - není nutná
Postup Krémové žampiony s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. K ní pak přidáme na plátky pokrájené žampiony, nasekaný česnek, snítku tymiánu, kmín a pepř.
Dle návodu na obalu dáme uvařit námi vybrané těstoviny v osolené vodě.
Žampiony smažíme do povadnutí, osolíme a krátce pod poklicí podusíme. Vyndáme snítku z tymiánu. Pokud chceme žampiony krémovější, můžeme vmíchat pár lžic smetany ke šlehání.
Hotové těstoviny nasypeme k žampionům, poklademe plátky másla a vše společně promícháme, případně dosolíme a opepříme. Podáváme samostatně, s plátkem přírodního kuřecího steaku, se ztraceným vejcem, vše dle vlastní chuti.