Vepřové plátky na česneku a kukuřici

Recepty, Minutky

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
sůl
mletý pepř
celý barevný pepř
hladká mouka
4 stroužky česneku
1 malá plechovka sterilované kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme lehce hladkou moukou, rukou mouku vtlačíme do masa.

  2. Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme, přidáme plátky česneku, orestujeme.

  3. Lehce podlijeme horkou vodou (jen asi do 0,5cm výše) a krátce nepřikryté podusíme.

  4. Jakmile se voda odpaří, vsypeme kukuřici i s nálevem, drcený barevný pepř a opět otevřené restujeme až do odpaření tekutiny.

  5. Podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!