Škubánky na slano

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
150 g polohrubé mouky
sůl
---
anglická slanina
cibule
strouhaný sýr (Niva, Gouda, Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Z uvařených brambor slijeme vodu do hrnku, ale jednu třetinu ponecháme v hrnci.

  2. Do pomačkaných brambor uděláme opačnou stranou vařečky dírky a zasypeme moukou. Hrnec zakryjeme a na nejmenším plamínku necháme mouku cca 15 minut propařit.

  3. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Slaninu vyškvaříme a přidáme cibulku. Společně opékáme do křupava.

  4. Připravené brambory umícháme do hladka, až se těsto nebude lepit na vařečku. Podle potřeby můžeme přidat trochu odložené vody.

  5. Lžíci namočenou v sádle vykrajujeme škubánky a ukládáme na talíř. Posypeme je sýrem a přelijeme horkou osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!