Škubánky na slano
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600 g brambor
- 150 g polohrubé mouky
- sůl
- ---
- anglická slanina
- cibule
- strouhaný sýr (Niva, Gouda, Eidam)
Postup Škubánky na slano
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Z uvařených brambor slijeme vodu do hrnku, ale jednu třetinu ponecháme v hrnci.
Do pomačkaných brambor uděláme opačnou stranou vařečky dírky a zasypeme moukou. Hrnec zakryjeme a na nejmenším plamínku necháme mouku cca 15 minut propařit.
Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Slaninu vyškvaříme a přidáme cibulku. Společně opékáme do křupava.
Připravené brambory umícháme do hladka, až se těsto nebude lepit na vařečku. Podle potřeby můžeme přidat trochu odložené vody.
Lžíci namočenou v sádle vykrajujeme škubánky a ukládáme na talíř. Posypeme je sýrem a přelijeme horkou osmaženou cibulkou.