Škubánky s borůvkovou omáčkou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 100 g polohrubé mouky
- sůl
- máslo
- ---
- Omáčka:
- 200 g borůvek
- 2 lžíce borůvkové marmelády
- 1 lžíce zakysané smetany
- cca 50 ml mléka nebo smetany
Postup Škubánky s borůvkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.