Škubánky s borůvkovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g brambor
100 g polohrubé mouky
sůl
máslo
---
Omáčka:
200 g borůvek
2 lžíce borůvkové marmelády
1 lžíce zakysané smetany
cca 50 ml mléka nebo smetany

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.

  2. Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.

  3. Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  4. Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!