Moravská kapsa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa zadní
1 domácí Moravská klobása
1 silnější plátek Lopenické slaniny
2 syrová vejce
2 velké cibule
2 feferonky
vepřové sádlo
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu.

  2. Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli, feferonky a Lopenickou slaninu.

  3. Do pánve si dáme trošku vepřového sádla (asi tak lžičku) a dáme opékat slaninu, klobásku a ke konci opékání i cibuli a zcela na závěr i feferonky. Jakmile je vše k naší spokojenosti do zlatova opečené zalijeme směs syrovým vejcem a zamícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Směs následně necháme vychladnout.

  4. Plátky masa před plněním osolíme a okmínujeme jak uvnitř vytvořené kapsy tak i na povrchu.

  5. Vychladlou směsí plníme připravené kapsy. Po naplnění spíchneme malou jehlicí a na asi lžíci rozpuštěného sádla zprudka opečeme ze všech stran. Kapsy po opečení vložíme do hrnce.

  6. Ve výpeku opečeme do hněda cibuli, lehce podlijeme poté vodou a nalijeme do hrnce na opečené kapsy. Dusíme do měkka dle stáří a kvality masa. Poté co jsou kapsy měkké, vyndáme je z hrnce – odstraníme jehlice a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu zahustíme troškou hl. mouky, kterou si rozmícháme ve studené vodě a přidáme do šťávy. Poctivě promícháme a za pravidelného míchání necháme provařit cca 15 minut.

  7. Pro zjemnění můžeme ještě rozmixovat ponorným mixérem a přidat na konec již bez vaření oříšek másla. Podáváme s vařenou rýží a posypané kostičkami opečené domácí klobásky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!