Fazolová s uzeným
Recepty, PolévkySuroviny
- 600 g uvařených fazolí Adzuki (330 g syrových)
- 500 g polévkové směsi kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer + pórek nebo kedlubna)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 – 600 ml masového vývaru
- 2 rajčata
- 500 g uzeného kuřecího masa
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup Fazolová s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Fazole si přes noc namočíme, slijeme vodu a uvaříme. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kusy a zalijeme 1 litrem vody.
Přidáme nové koření, bobkový list, neoloupaný česnek a 1 cibuli. Necháme 45 min lehce táhnout, aby nám zelenina změkla a potom ještě přidáme na 15 min rajčata. Vyndáme koření a česnek, zeleninu si přendáme do masového vývaru a rozmixujeme.
Na oleji si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, vymačkaný česnek (uvařený spolu se zeleninou) a zasypeme paprikou. Rychle promícháme a poté zalijeme rozmixovanou zeleninou. Pokud je zelenina příliš hustá, zředíme ještě vývarem (masovým nebo klidně použijeme zeleninový z vaření zeleniny).
Přidáme kmín, sůl, pepř a nakonec fazole, jen aby se prohřály.
Kuřecí maso si dozlatova orestujeme nasucho na pánvi a potom už jen přidáme do polévky a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.